'Volg je hart, doen wat je graag doet, probeer het.... en plots ben je 10 jaar verder', lacht Caroline Vermeiren.
'Op 8 april 2011 sprong ik in het onbekende en werd ik een opschepper , eentje van bolletjes hoeve-ijs. Corona hakte er vorig jaar stevig in, vanaf toen lijkt er niks meer spontaan te zijn en is het een jaar van flexibel opstellen, creatief bezig blijven, pijltjes trekken, alert zijn bij elke handeling,...
Ik ben dan ook enorm dankbaar dat ik nog steeds mijn dromen na kan jagen en dit voorbije jaar niet overkop ben gegaan in de rollercoaster Covid19. Zonder mijn klanten had ik nooit gestaan waar we nu staan. Graag wil ik dan ook mijn trouwe publiek bedanken door een leuke en lokale actie aan onze 10e verjaardag te koppelen.
Zij schreven namelijk mee aan ons verhaal dat ik je graag even toelicht:
Als boerendochter viel ik met mijn gat in de boter. Ik kreeg de kans om op te groeien in het prachtige Bevel met een uniek landelijk karakter. Onbezorgd konden wij spelen en rennen door de velden, in de stallen,...
Elke dag was er wel iets nieuws te ontdekken. Toen ik ouder werd en mijn vleugels begon uit te slaan tijdens mijn studies, en nog wat later als ik ging werken viel het mij telkens weer op dat de meeste mensen niet wisten waar het dorpje Bevel zich bevond.
Laat staan dat ze wisten hoe ze het moesten uitspreken. Vaak hoorde ik mijzelf zeggen, Bevel is een deelgemeente van Nijlen en wanneer mensen mij dan fronsend aankeken omdat ze er nog nooit van gehoord hadden, verduidelijkte ik hen dat Bevel gelegen is tussen Lier en Herentals.
Het werd dus hoog tijd om een poging te ondernemen om Bevel op de kaart te zetten. De serieuze kant van de verzekeringen, zorgde ervoor dat ik wat speelsheid en wat creativiteit miste. Hierdoor besloot ik een bijberoep te starten en begon een deel melk van mijn ouders hun melkveebedrijf te gaan verwerken tot hoeve ijs.
Grondstoffen werden met de nodige zorg uitgezocht en na wat wikken en wegen, heel veel proeven en opnieuw proberen kon ik in 2011 van start gaan met mijn eigen authentieke basisrecept.
Dagverse koeienmelk word verwarmd tot 85 °C (pasteuriseren), samen met alle andere grondstoffen. Na het pasteuriseren, koelt de basiscompositie tot 4°C en kan deze rijpen tot het afgedraaid kan worden (=turbineren).
Ik werk zelf met 2 basiscomposities, de eerste compositie is ons vanille ijs en het andere dient als basis voor de verschillende (h)eerlijke smaken dewelke afzonderlijk toegevoegd worden voor het afdraaien van het ijs waaronder pure callebaut chocolade, huisgemaakte coulis van vers fruit zoals de aardbeien van Op het Veld,....
Ijs draaien doe ik s'ochtends voor dag en dauw, alvorens ik buitenshuis ga werken, na 10 jaar combineer ik nog steeds mijn job in de verzekeringen met mijn passie voor het ijs.
Ik geniet dan ook met volle teugen wanneer ik 's middags of in het weekend de poort mag open zetten en iedereen kan ontvangen in onze prachtige hoeve tuin waar je back to basics, in alle rust kan proeven van heerlijk hoeve ijs terwijl de koeien staan te grazen in de weide. Genieten van klein geluk, in de lekkerste straat van Bevel, meer moet dat niet zijn.
In het voorjaar 2021 hebben wij hard aan onze tuin gewerkt, de omliggende natuur werd beter geïntegreerd. Je kan de eenvoud van de natuur des te meer beleven wanneer je komt genieten op ons terras.
Ook aan de allerkleinsten is gedacht. Een nieuwe speeltuin zorgt ervoor dat zij zich kunnen uitleven, terwijl je zelf geniet van een babbeltje met familie of vrienden, of zelfs gewoon, in alle eenvoud geniet van het onthaasten in dit prachtige stukje natuur.
Waar kan je de ijshoeve St.- Jozefshoeve vinden
Steynehofweg 8, 2560 Bevel.
fietsknooppunt tussen 23-34
Wandelknooppunt 16-22
Duidt deze alvast aan op jullie wandel of fietskaart, voor je het weet, ben je dit unieke plekje voorbij.
De openingsuren van de ijshoeve zijn wat beperkter gezien ik 2 jobs combineer, maar op woensdag en in de weekends kan je hier steeds terecht.
Voor de overige dagen werd een oplossing bedacht en plaatsten wij sinds 2017 een hoeve-ijsautomaat waarin je een deel van ons aanbod kan terugvinden.
Voorlopig werkt deze enkel met muntstukken maar in de loop van 2021 wordt deze vervangen door een verbeterde versie waarin ook betaling met Bancontact mogelijk zal zijn. Jammer genoeg zorgt ook hier het coronaverhaal dat we ons flexibel moeten opstellen en iets meer geduld moeten uitoefenen.
Het ganse jaar door, kan u bij ons aan terecht voor literdozen, ijstaarten, huisgemaakte frisco's, kerststronken, huisgemaakte rijstpap,....
Vergeet niet tijdig te bestellen, minstens een weekje op voorhand is fijn voor de planning van mijn agenda :-).
In het voorjaar (april tot september) is de ijshoeve open:
Woensdag 13 uur - zonsondergang (+/- 21 uur)
Vrijdag 13 uur -zonsondergang (+/- 21 uur)
Zaterdag 13 uur - zonsondergang (+/- 21 uur)
Zondag zonsondergang (+/- 21 uur)
In het najaar (oktober tot april) kan u bij ons terecht na afspraak.
Wens je zeker te zijn, contacteer ons dan even om af te stemmen zodat je niet voor een gesloten deur staat.